Rólunk

1. Az Ínyenc gondolata megszületett

Egy a gasztronómia iránt régóta rajongó, sok éves piaci múlttal rendelkező, többek közt rendezvényszervezéssel foglalkozó szereplőként (Vince Budapest Fesztivál, Hamu és Gyémánt, Vince Magazin) végre eljutottunk a régóta dédelgetett elhatározásig.

Itt az idő! Szeretnénk, ha mindenki, aki hozzánk hasonlóan a legszívesebben természetes, prémium élelmiszereket fogyaszt, végre kényelmesen, extra időbefektetés nélkül is szert tehetne ezekre, a legfinomabb homoktövis szörpöktől a legszebb színű húsokig.

2. Mi is vezetett ehhez az elhatározáshoz?

Az igazi háztáji finomságokhoz sokszor csak több órányi autókázás árán lehet hozzájutni. Bár néha jól esik útra kelni, korán sem tehetjük ezt olyan gyakran, mint ahányszor szívesen fogyasztanánk a távolabbi tájak finom falatait. 

De nem csak a gourmet, hanem az egészségtudatos vásárlónak sincs könnyű dolga. Kijelenthetjük: rengeteg idő ma tiszta, ismert forrású, ízes élelmiszerhez jutni.

A minőségében kiemelkedő terméket előállítók a tömegtermékek árnyékában, a kedvenc prémium élelmiszereket keresők pedig a távolság és időhiány csapdájában voltak, nehezen találkozhatott a piac a kereslettel.

Aki Budapesten és vonzáskörzetében lakik, azoknak rendelkezésre álltak különböző online bevásárló platformok, mely főként a gyors szállítással csalogatják a fogyasztót, de ezeken a platformokon se lehet nagy számban termelői, őstermelői termékeket találni, mivel sok esetben ezek a főként vidéki kisebb élelmiszer előállítók nem tudnak megfelelni a nagy multik elvárásainak, mennyiségi igényeinek. Így kiszorulnak ezekről az online piacokról.

Egészen mostanáig, mert az Ínyenc megépíti azt a hidat, amely az igazán magas, termelői minőséget a te otthonodba is könnyedén eljuttatja, mindössze 1-2 munkanapon belül. 

3. Mi a víziónk?

Egyre szélesebb szortimenttel, országos szállítással és az üzleti modellünkből adódó több, mint versenyképes árakkal szeretnénk elnyerni az ínyenc termelői kézműves élelmiszerek iránt rajongó fogyasztók kegyeit. Az Ínyenc Piactéren többségében olyan (ős)termelők termékeivel találkozhatsz, amivel máshol nem, vagy csak elszórtan. Igyekszünk teret adni a kicsiknek és bevezetni az ismertebb termelőket, akiket már szeretnek a fogyasztók.

Ez egy folyamatos fejlődés, és egyben tanulás is. De a céljaink változatlanok. Minden magyarnak szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy az ország minden tájáról tudjon termelői élelmiszert fogyasztani. Magyar cégként ezen dolgozunk nap, mint nap.