Kendermag - Az immunrendszer védelmezője

2022/11/23Újabb őshonos európai növény, melllyel erőstíhetjük szerveztünk ellenállóképességét. A kendermag ugyanis sokkal több pozitív élettani hatást gyakorol szervezetünkre, mint azt gondolnánk. Szerencsére pedig hazánkban is egyre népszerűbb élelmiszer és egy termelőt is bemutatunk, akitől magas minőségben hozzájuthatunk. Mitől ilyen különleges a kendermag?

Összesen 22 féle aminosav létezik, amiből 8 esszenciális, azaz táplálékkal juthatunk hozzá, mert az emberi szervezet nem képes előállítani. A kendermagban pedig mind a 8 eszenciális aminosavat tartalmazza. Ezt pedig nagyon kevés növény mondhatja el magáról.Ezek az aminosavak az szervezet megfelelő működését biztosítják.

Ezzel az egyedülálló tulajdonságával hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Védelmezi a sejteket az oxidatív stresszel szemben és részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és a sejtosztódásban.

Idegrendszerünkre is remek hatással van, ugyanis fenntartja a normál pszichológiai funkciókat és csökkenti a fáradtságot. Stresszesebb, pörgős időszakokban különösen javallott a fogyasztása.

Támogatja a normál fogazat fenntartását, az izomműködést és segít fennntartani a normál csontozatot. Ez különösen fontos a változókori csontritkulásban szenvedő hölgyek számára. Valamint sportolók étrendjében is nagyszerű természetes kiegészítő lehet.Milyen formában fogyasztható?

Hántolt kendermag

3-4 evőkanálnyi hántolt kendermag fedezi a a napi ajánlott ásványianyag, mikroelem (vas, magnézium, kálium, réz, cink, mangán, foszfor) és (K, D, E, B) viatmin bevitelt. A benne található 

esszenciális Omega-3 és - 6 zsírsavak elősegítik a vér normális koleszterinszintjének kialakulását. 

Fogyasztása kásában vagy turmixolt italokban ajánlott. Kendermagfehérje

A kendermagban található fehérjék 65%-a biológiailag aktív globulin fehérje, edesztin, de albumin is nagy mennyiségben található benne, csakúgy, mint az emberi vérplazmában. Az edesztin képes növelni az antitestek termelődését, és szinte teljesen foszformentes, ami nagyon fontos a vesék működése szempontjából.

Különösen ajánlott nehéz fizikai igénybevétel és aktív sportolás esetén és a fejlődő szervezetknek, Nagyszerű kiváltója az állati eredetű fehérje termékeknek, hiszen növényi alapú fehérjeként kevésbé savasítja a szervezetet, nincs akkora vízmegtartó tulajdonsága és a vese számára is egészségesebb választás.  

Napi ajánlott fogyasztása 3 evőkanál, kásába vagy turmixba keverve.

Kendermagolaj

Olaj formájában külsőleg is hatékony lehet különböző bőrbetegségek, pl. ekcéma, pikkelysömör és pattanás kezelésére. Antioxidánsokat, klorofillt, gyulladáscsökkentő zsírsavakat, ásványi anyagokat, E-vitamint tartalmaz.

Napi egy evőkanál fogyasztása a fentebb említett pozitív hatásokat gyakorolja szervezetünkre. Ismerd meg kendermagos termelőnket és termékeit! 

A Hempity azzal a céllal fejlesztett termékeit, hogy a szuper élelmiszerek között is a legszuperebbet visszahozza a magyar lakosság konyhájába, asztalára, mindennapi étkezésébe. Mindezt azért, mert nincs még egy ilyen komplex élelmiszer, ami őshonos hazánkban és az összetétele (fehérje, mikroelemek, esszenciális zsírsavak) ennyire pozitív hatással lenne az egészségre.

 

Kapcsolódó termékek