Gintonic magyar hozzávalókból? Igen, méghozzá díjnyertes magyar hozzávalókból

2022/10/26


Ha a gintonic-ra gondolunk, akkor angol, skandináv és amerikai hozzávalók ugranak be elsőre, de semmi esetre sem magyarok. Ám, ne legyünk előítéletesek, ugyanis az egyik legjobb borvidékünk tartogat számunkra óriási meglepetéseket. 


Borvidék és gintonic? Hogy jön ez össze?

Úgy, hogy a tokaji borvidéken készül az legjobb gin Mészáros-Komáromy Dénes szakértelmével. Dénes mindig is a whiskey szerelmese volt, ezért is tanulta a whiskeykészítés művészetét Hollandiában, ahol teljesen véletlenül derült ki számára, hogy a zempléni tölgyfa érlelés adja a legkifinomultabb párlatokat. Ekkor döntötte el, hogy a hosszadalmas whiskeykészítés közben gint is fog főzni a zempléni Tokaj-Hegyalján. A Seven Hills Tokaj ginjét pedig nemzetközi berkekben öt versenyen is a legjobbnak ismerték el. 


Mészáros-Komáromy Dénes a Seven Hills Tokaj Gin atyja

Ezzel meg is van a gintonic tökéletes alapja. Jöhet a tonik!

Sebestyén Norbert gintonik-rajongó, aki társával egy olyan tonik megalkotásáról álmodott, amely nem ledominálja, hanem felerősíti a gin ízjegyeit... és íme, az álom valósággá vált. Egyszerűnek hangzik, de történetük évekig tartó fáradhatatlan alapanyag és recept kutatást rejt magában. Ugyanis nem könnyű megbízható kinnin beszállítót találni vagy a tonik keverése közben a megfelelő arányokat eltalálni, de Norbertnek és csapatának ez minden bizonnyal sikerült háromféle ízesítésben is. A Balatonic tonikjai magukban és ginnel is verhetetlenek. 


Sebestyén Norbert az agy egyik féltekéje a Balatonic mögött


A tökéletes gintonic-hoz pedig végezetül nincs is másra szükséged, mint egy kis jégre és citromra.

 Egészségedre!

 

Kapcsolódó termékek

Értesülj a promóciókról és az új termékekről!